Citronový cheesecake

6. června 2017 v 21:10 | P.P. |  Recepty
Cheesecake je můj oblíbený dortík, peču ho strašně ráda, protože je to rychlovka a hlavně chutná skvěle. Na léto je naprosto ideální, protože je svěží a já se ho snažím nedoslazovat.

Na cheesecake jsem si našla základní recept, který jsem si upravila podle sebe. Musela jsem ho upravit, protože já nemám ráda hodně sladké věci, takže kdybych to pekla přesně podle receptu, nejspíš bych si u prvního sousta prodělala menší infarkt a možná bych nebyla schopná si dát další sousto.



ZÁKLADNÍ RECEPT:
250 g Bebe sušenek
125 g másla
600 g sýra (ricotta,lučina,žervé,pomazánkové máslo, mascarpone...jejich kombinace)
1 lžička citronové šťávy
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce + 1 žloutek

toho cukru je tam víc než jen dost, to by mě zabilo!
tááákže, jsem to musela upravit.

MŮJ RECEPT:
korpus:
180 g Bebe sušenek + 70 g mletých ovesných vloček
125 g másla/kokosového oleje

krém:
600 g sýru - nejčastěji míchám 1 tvaroh, 1 pomazánkové máslo, 1 lučina/žervé
na citronový - šťáva z 1/2 až 1 citronu (záleží na tom, jak moc ho chcete citronový a já ráda hodně)
do citronového jsem dala pouze 1 vanilkový cukr, což je asi 20g a sladký mi přijde dost - jinak lze nahradit flavdrops - 10-20 kapek, nebo jakékoliv jiné sladidlo.
2 vejce + žloutek


POSTUP:

Bebe sušenky si rozdrtíme/nameleme, přidáme vločky a ropuštěné máslo - vzniklou hmotu natlačíme do formy a dáme odpočinout do ledničky na 10 minut. Mezitím se předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si krém. Do sýrů zapracujeme citronovou šťávu, poté cukru (pokud někdo dává) a nakonec vejce. Krém nalijeme do formy a necháme cca 5 minut odpočinout při pokojové teplotě, poté vkládáme do trouby.
PEČEME 10 MINUT NA 200 °C, PO DESETI MINUTÁCH BEZ OTEVŘENÍ TROUBY SNÍŽÍME TEPLOTU NA 110°C A PEČEME DALŠÍCH 20 MINUT. TROUBU NEOTVÍRÁME! Nakonec vypneme troubu a pootevřeme dvířka. Necháme 2 hodiny pozvolna vychládat. Vychladlý zakryjeme alobalem a dáme přes noc do ledničky.

Zdobíme citronovou kůrou, případně lístky bylinek.

Dobrou chuť :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama